Saturday, February 04, 2006

Infidels must die

Something is rotten in the state of Denmark, and Mohammed is here to take out the trash.

Iranian president Mahmoud Ahmadinejad cancels financial contracts with countries whose press has published cartoons of the Holy Prophet. The Danish embassy in Syria is torched by protesters.

And I thought the flagburners were childish.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Advarsel: Dogmatisk fremstilling følger

Det går ikke an å være kulturradikaler i dette tilfellet. Flere arabiske aviser har hatt tegninger på trykk som ikke står tilbake for den antisemittiske propagandaen nazistene i sin tid publiserte. Men enda står ingen moskéer i brann. [...] Det fantes en tid da islam bidro stort til vitenskapen; Østen viste vei på områder som astronomi, legekunst og arkitektur. Den tiden er dessverre over. Den perverterte formen av islam vi ser i dag holder over en milliard mennesker i intellektuelt fangenskap.

På siden: The Guardian hadde en meget edruelig og høyst lesverdig kommentar om dette på lørdag.

10:52 pm  
Blogger Yngvason said...

Det verste er at ei opplysingstid ikkje ser ut til å komme til den arabiske verda med det første. Enn så lenge kan Ahmedinejad og dei andre noksagtane halde fram med å skulde på sionistane for mesteparten av faenskapen i verda.

Du må legge ved lenkje når du gir lesetips. Med mindre du las kommentaren i papiravisa, sjølvsagt.

9:57 am  
Anonymous Anonymous said...

Det beste hadde vært om forandringen kom innenfra, slik den gjorde i Europa på 1700-tallet. Foreløpig forblir imidlertid de arabiske landene i middelalderen. Når det gjelder kommentaren, så leste jeg den - ganske riktig - i papiravisa. Jeg finner den ikke på nett.

12:39 pm  
Anonymous Anonymous said...

Islam, ikkje eingong den statsberande versjonen i Iran eller Saudi-Arabia, er da ikkje verre enn kristendommen. Jamvel i Noreg har vi gærningar som praktiserer ein religion dei fleste kristne ikkje vil vedkjenne seg, skilnaden er at desse krypa ikkje har makt. I Midt-Austen blir frustrasjonen over økonomisk elende for massane katalysator for religiøs fanatisme; KVA religion det er, er berre tilfeldig.

11:32 pm  
Blogger Yngvason said...

Da nøyer vi oss med å seie at tullingane i den arabiske verda (pluss eit par land til) idag er heldigare enn tullingane i Norge. Men nettopp derfor er det viktigare å peike på konsekvensane og galskapen i den muslimske verda enn i den luthersk-kristne.

12:31 am  

Post a Comment

<< Home